Piwo Kraftowe

Wysłany przez w Delikatesy

Piwo Kraftowe

PIWO KRAFTOWE  Carmen24 Piwo Kraftowe             Pełna informacja o dostępnych piwach w Carmen24 na:      ...

Czytaj więcej

Swojskie pierogi i gołąbki

Wysłany przez w Delikatesy

Swojskie pierogi i gołąbki

SWOJSKIE PIEROGI I GOŁĄBKI               Polecamy! w ciągłej sprzedaży swojskie pierogi, gołąbki i sałatki. Wyroby produkowane codziennie na podstawie własnych receptur i tylko na naturalnych...

Czytaj więcej

Piwo Grodziskie

Wysłany przez w Delikatesy

Piwo Grodziskie

PIWO Z GRODZISKA  Źródło zdjęć i informacje facebook.com/grodziskie grodziskie.com  browarwgrodzisku.pl   Grodziskie to jedyny polski styl piwa – to piwo, które narodziło się w naszym kraju. To polski wkład w historię i rozwój piwowarstwa na świecie. Zgodnie z tradycją oryginalne piwo z Grodziska jest warzone tylko w jednym miejscu – w Grodzisku Wielkopolskim. Warzone zgodnie z grodziską recepturą: na wodzie z Grodziska, grodziskich drożdżach i słodzie pszenicznym dymionym drewnem dębowym. Zwane „polskim szampanem wśród piw”, ze względu na wysokie wysycenie naturalnym CO2, dzięki powtórnej fermentacji piwa w butelce, jego perlistość oraz wyjątkowy smak. Grodziska woda – od wieków jej właściwościom przypisuje się unikalny smak piwa z Grodziska Wielkopolskiego. Skład mineralny wody grodziskiej idealnie wydobywa goryczkę w piwie i przyczynia się do kształtowania jego pełni smakowej. Grodziskie drożdże – to sekretny składnik, który był przez lata utrzymywany przez piwowarów, z myślą o odrodzeniu grodziskiego stylu piwa. To specjalny szczep drożdży górnej fermentacji używany wyłącznie do fermentacji piwa grodziskiego. Do fermentacji naszego piwa używamy oryginalnych drożdży grodziskich, które są „prawnukami” drożdży używanych przez wieki do warzenia tego wyjątkowego piwa. Słód pszeniczny dymiony – specjalnie przygotowywany słód pszeniczny – ułożony na siatkach i powoli suszony dymem drewna dębowego. Ta rzemieślnicza i pracochłonna metoda suszenia nadaje naszemu słodowi szlachetnego, dymnego charakteru. Polski chmiel – aromatyczny chmiel lubelski, który idealnie komponuje się̨ ze dymionym słodem i przywołuje najlepsze wspomnienia o piwie z Grodziska Wielkopolskiego.   PIWO GRODZISKIE   Oryginalne piwo grodziskie, które wraca po latach, aby wskrzesić legendę jedynego polskiego stylu piwa. Zwane „szampanem wśród piw”, ze względu na wyjątkowy smak i wysoką jakość. Warzone według tradycyjnej grodziskiej receptury na wodzie grodziskiej, grodziskich drożdżach i w 100% ze słodu pszenicznego suszonego dymem z drewna dębowego, z dodatkiem aromatycznego chmielu Lubelskiego lekkie, pszeniczne dymione, szlachetny, charakterystyczny dymiono-chmielowy smak i aromat, wyrazista, przyjemna goryczka, wyjątkowa jasna, słomkowo-złota barwa, wspaniale gasi pragnienie, o każdej porze dnia. Orzeźwiające, a zarazem bogate w smaku. Idealne do posiłku, refermentowane w butelce, wysoko wysycone naturalnym dwutlenkiem węgla, z osadem drożdżowym na dnie butelki, niepasteryzowane. Piwo z Grodziska tradycyjnie podawane było w specjalnie stworzonych do tego piwa – wysokich kielichach, a odpowiednie nalanie piwa grodziskiego jest sztuką, po której można poznać wytrawnego piwosza. Dołącz do tych, którzy wiedzą jak podawać Piwo z Grodziska.   Alkohol Ekstrakt Pojemność butelki Temperatura serwowania 3,1% obj. (2,5% wag.) 7,7% wag. 400 ml 3-5°C   Źródło zdjęć i informacje:browarwgrodzisku.pl PIWO GRODZISKIE W STARYCH REKLAMACH   Źródło zdjęć i informacje:grodziskie.com Dodatkowe  informacje:facebook.com/grodziskie...

Czytaj więcej

Kapusta Charsznicka

Wysłany przez w Delikatesy

Kapusta Charsznicka

 Naturalna kapusta kiszona.      Kapusta Brassica-Charsznicka     Oferujemy Państwu naturalną, niepasteryzowaną, świeżą kiszoną kapustę, pochodzącą z kapuścianej stolicy Polski – Gminy Charsznica w Małopolsce. Dzięki zastosowaniu innowacyjnej, dedykowanej technologii wentylowanego, praktycznego i wyjątkowego woreczkowego opakowania, dostarczamy Państwu, naturalną, bez dodatków chemicznych (które mogą zmieniać smak, niszczyć naturalną florę, właściwości i witaminy zawarte w kiszonej kapuście), świeżą, niepasteryzowaną, najsmaczniejszą na świecie, produkowaną od wieków tradycyjną metodą, kiszoną kapustę, o wyjątkowych walorach smakowych i zdrowotnych. Wpisana na listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. źródło informacji i zdjęcia: http://kiszonakapusta.pl/index.php/pl/ Kapusta Charsznicka...

Czytaj więcej

Wina Adoria

Wysłany przez w Delikatesy

Wina Adoria

Winnica Adoria Zachowice Winnica Adoria jest  prowadzona przez jej właściciela, Mike’a Whitney i grupę współpracowników.  Mike urodził się wśród winnic Kalifornii, po czym przeprowadził się ze swoją rodziną do stanu Washington w czasie, gdy winnice tego stanu zaczynały być wyzwaniem dla kalifornijczyków w walce o tytuł najlepszych winnic Ameryki. W 1995 roku zamieszkał w Polsce. Jego przeznaczeniem było połączyć  miłość do wina i wiedzę o nim z idealnymi warunkami południowo-zachodniej Polski. Dlatego stworzył Winnicę Adoria. Nieprzypadkowo wino Adoria jest określane przez ekspertów jako wino klasy światowej. Wybraliśmy najwyższej jakości szczepy winorośli Chardonnay, Pinot Noir i Reisling. Mike długo poszukiwał idealnego miejsca  na winnicę współpracując z uznanymi w świecie specjalistami w dziedzinie winiarstwa.  Półtora roku i 300 odrzuconych lokalizacji później znalazł odpowiednie miejsce – Zachowice. Rozpoczęliśmy budowę pierwszej w Polsce winnicy na światowym poziomie.  Zakupiliśmy oryginalny projekt, wybudowaliśmy winiarnię i sprowadziliśmy nowoczesne maszyny. Stworzenie winnicy i uprawa winorośli w kraju, w którym nie ma dobrej infrastruktury dla producentów wina jest niemałym wyzwaniem. W Stanach Zjednoczonych wystarczy skorzystać z przewodnika „Wines and Vines”, aby znaleźć dostawców i podwykonawców. Tutaj musieliśmy zaczynać od zera, co oznaczało podróże po całej Europie i spotkania z dostawcami sadzonek winorośli oraz urządzeń do produkcji wina. „Zdecydowanie nie dokonałem tego sam”- mówi Mike Whitney – „Miałem szczęście pracować ze wspaniałym zespołem najwyższej klasy specjalistów – między innymi z konsultantami z Oregon State University ze Stanów Zjednoczonych, z Uniwersytetu w Sienie w Toskanii, a także ze ekspertami i dostawcami z Włoch, Niemiec, Francji, Portugalii oraz Stanów Zjednoczonych. Otrzymałem także wsparcie od lokalnego zespołu  projektantów i podwykonawców, dzięki którym została wybudowana pierwsza nowoczesna polska winiarnia.” Doświadczenie nauczyło Mike’a, że warunkiem powstania dobrego wina jest stworzenie dobrej winnicy. Winnica Adoria to połączenie tradycyjnych technik uprawy winorośli i produkcji wina z najnowszą technologią. Jeśli przyjedziesz do Adorii, zobaczysz, że nasze wina leżakują w dębowych beczkach obok których stoją najnowocześniejsze urządzenia do produkcji. Wina dostępne w Carmen24 Delikatesy Pinot Noir 2013 To bogate czerwone wino jest pełne smaku i zapachu owoców. Po doświadczeniach z naszym winem z 2005-2013 roku już wiemy, że Pinot Noir Adoria jest wyśmienite dziś i będzie coraz lepsze z upływem czasu (Wino, czerwone, wytrawne) Riesling 2013 Dominują aromaty cytryny i limonki, nuty miodu i rodzynek. W ustach świeże z wyraźną kwasowością (Wino, białe, wytrawne) Riesling 2013 półsłodkie Szlachetne winogrona, z których powstał ten trunek zebraliśmy później niż zwykle, aby rozwinąć bukiet aromatów i paletę słodkiego smaku. Wyczuć w nim można nuty minaralne, owoców cytrusowych i ananasa (Wino, białe, półsłodkie) Bacchus Owoce, z których zostało zrobione wino, zebraliśmy we wrześniu 2012r. To był dobry czas dla winorośli – długie lato, z małą ilością deszczu. Później wino leżakowało w beczkach ze stali nierdzewnej. Znajdziesz tu orzeźwiający smak limonki i brzoskwini, połączony z niską kwasowością. Bacchus jest doskonałym uzupełnieniem nowoczesnej kuchni, preferującej świeży smak lokalnych składników.  Znakomicie pasuje do dań z kurczaka, pieczonej wieprzowiny i łososia (Wino, białe, wytrawne) Źródło: Winnica Adoria...

Czytaj więcej

Jagody goji

Wysłany przez w Delikatesy, Superfoods

Jagody goji

Oferta handlowa dostępna na:  www.jagodygoji.com   Atto Grupa i Carmen24 są największymi importerami jagód goji w Polsce. Importujemy konsumpcyjny najwyższej jakości rozmiar 350 jagód/50g oraz na potrzeby produkcji spożywczej drobne jagody w rozmiarze 500 jagód/50g. Zapraszamy na www.jagodygoji.com, do delikatesów Carmen24 w Gliwicach i najlepszych sklepów w...

Czytaj więcej

Absynt

Wysłany przez w Delikatesy

Absynt

Carmen24 Delikatesy posiada w stałej sprzedaż kilka marek niezwykle tajemniczego trunku o nazwie ABSYNT Absynt to likier ziołowy, uzyskiwany przez macerację ziół: piołunu, anyżu zielonego i kopru włoskiego, oraz późniejszą destylację i barwienie otrzymanego destylatu. Zawiera wysokie stężenie alkoholu (powyżej 60%), przez co spożywa się go uprzednio rozcieńczając wodą. Ma bardzo gorzki smak, więc trzeba go również wcześniej posłodzić. Piołun, który wchodzi w skład destylatu zawiera tujon, który w nadmiernych ilościach ma działanie halucynogenne. Nazywany jest czasami „zieloną wróżką” (The Green Fairy). Ojczyzną Absynthu jest Szwajcaria. Wokół historii pochodzenia Absythu narosło już wiele sporów i mitów. Do dziś krąży przekonanie, że prawdziwy Absynt pochodzi z Hiszpanii, inni mówią że z Francji, a jeszcze inni, że z Czech. Rodzaje absyntu Absynt ordinaire – najgorszy w hierarchii rodzajów absyntu. Zawierał najmniejsze stężenie ekstraktów z ziół, po destylacji rozcieńczało się go dodając duże ilości spirytusu i wody, przez dodając wodę przy degustacji mógł nawet nie uzyskać mlecznego koloru. Stężenie alkoholu: ok. 46%. Absynt demi-fine – klasa wyżej, niż ordinaire, zawierał większą ilość destylatu, a mniejsze spirytusu i wody. Stężenie alkoholu: 49-53%. Absynt fine – najmniejszy dodatek spirytusu i wody. Stężenie alkoholu: ok. 65%. Absynt szwajcarski – Aby wyprodukować ten rodzaj absyntu, nie trzeba koniecznie jechać do Szwajcarii. Przypisanie go bowiem do tej kategorii niezależne jest od geografii, a od sposobu produkcji. Absynt ten jest najwyższej klasy, zawiera najwyższe stężenie alkoholu i ekstraktu z ziół, jest najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny ze wszystkich rodzajów absyntu. Do destylatu w ogóle nie dodawało się już spirytusu, a wodę wyłącznie w małej ilości, by rozcieńczyć go do 70-74% alkoholu. Wytwarzając absynt w domu, nie ma powodu zajmować się poprzednimi rodzajami, których głównymi i jedynymi zaletami jest obniżenie kosztów produkcji przy masowej skali i przyspieszenie procesu wytwarzania.   Historia absyntu 1789 francuski lekarz, dr Pierre Ordinaire wynalazł recepturę absyntu. 1797 od dr Ordinaire recepturę odkupił Major Dubied i założył wraz ze swoim zięciem, Henri Louis Pernodem destylarnię absyntu w Couvet (Szwajcaria) 1805 Pernod założył wytwórnię absyntu Pernod Fils w Pontarlier (Francja) 1840-1915 absynt przeżywa swój rozkwit, stając się bardzo popularnym trunkiem. W 1915 r., we Francji, spożywano rocznie 36 milonów litrów absyntu. 1905-1915 absynt zostaje zakazany w różnych, kolejnych krajach Europy oraz w USA 1990 zdano sobie sprawę, że w Wielkiej Brytanii nigdy nie zakazano absyntu, podobnie jak w Hiszpanii i Portugalii; czeska destylarnia, założona w 1920 r., Hill’s Liquere rozpoczęła produkcję Hill’s Absinth. 2003 absynt z powrotem staje się legalny w krajach Unii Europejskiej, w tym i w Polsce; może zawierać max. 10 mg tujonu na 1 kg produktu 2005 absynt staje się legalny w kraju swego pochodzenia, w Szwajcarii W USA do dzisiaj nie wolno produkować ani sprzedawać absyntu, wolno go jednak posiadać i spożywać....

Czytaj więcej

Domowe wypieki

Wysłany przez w Delikatesy

Domowe wypieki

Świeże domowe wypieki oraz rogale drożdżowe produkowane są na miejscu w Delikatesach Carmen24 zgodnie z domowymi recepturami i z zapewnieniem systemu HACCP. Naszą specjalnością są ciasta kruche z owocami, szarlotka i rogale drożdżowe.       Ponadto współpracujemy z najlepszą cukiernią na rynku lokoalnym    Zobacz pełną...

Czytaj więcej

Kosze prezentowe

Wysłany przez w Delikatesy

Kosze prezentowe

Naszą specjalnością są kosze prezentowe na każdą okazję. W ofercie posiadamy kosze upominkowe dla firm oraz odbiorców prywatnych. Każdy kosz prezentowy jest wyjątkowy i składa się z ekskluzywnych produktów z różnych zakątków świata. Gwarantujemy najwyższą jakość wykonania koszy i transportu naszych produktów. Zobacz kosze prezentowe  ...

Czytaj więcej

Wina ekologiczne

Wysłany przez w Delikatesy

Wina ekologiczne

Już u nas nowa kolekcja win z upraw EKOLOGICZNYCH                           JAK ROZPOZNAĆ WINA GREEN TEAM? GDZIE KUPIĆ WINA GREEN TEAM? ILE KOSZTUJĄ WINA GREEN TEAM? CZY WSZYSTKIE WINA POSIADAJĄ CERTYFIKATY EKOLOGICZNE? CO TO JEST Carbon Neutral® delivery? JAK SERWOWAĆ I DEGUSTOWAĆ WINA EKOLOGICZNE?  ...

Czytaj więcej

Napoje aloesowe

Wysłany przez w Delikatesy

Napoje aloesowe

  Już u nas najlepszy na świecie napój aloesowy Aloe Vera King OKF. Aloes jest rośliną znaną od stuleci na całym świecie. Przez wieki stał się powszechnie stosowaną rośliną leczniczą, obrzędową i magiczną. Aby podkreślić jego wspaniałe właściwości pod różnymi szerokościami geograficznymi otrzymywał nazwy: Lilia Pustyni, Roślina Życia, Ziele Nieśmiertelności, Roślina Lecznicza. Zalety aloesu: przyspiesza metabolizm łagodzi objawy zmęczenia wspomaga działanie systemu immunologicznego stymuluje odnowę komórkową skóry (przeciwdziała procesom starzenia) działanie przeciwzapalne oraz antybakteryjne korzystny wpływ na trawienie działanie oczyszczające i antybakteryjne...

Czytaj więcej

Lokalne produkty alkoholowe

Wysłany przez w Delikatesy

Lokalne produkty alkoholowe

Przedstawiamy Państwu nowe lokalne produkty alkoholowe. BUTOR WÓDKA – produkowana ze spirytusu z własnej gorzelni w Łanach Wielkich/GliwiceWÓDKA BUTOR Sporządzana jest ze spirytusu surowego otrzymywanego ze zboża w lokalnej gorzelni rolniczej w Łanach Wielkich. Dobór wysokiej jakości surowca oraz destylacja prowadzona w ściśle określonych warunkach gwarantuje uzyskanie oryginalnego smaku i zapachu. Spirytus surowy i zdemineralizowana woda tworzą niepowtarzalny trunek z charakterem…..   Ceny detaliczne w pln Butor Wódka Okowita 43% 0,5l                              25,50 Butor Wódka Okowita 43% 0,2l                              12,80 Butor Wódka Wiśnia 40% 0,5l                                 23,70 Butor Wódka Wiśnia 40% 0,2l                                 12,00 Butor Wódka Orzech 43% 0,5l                                 26,20 Butor Wódka Orzech 43% 0,2l                                 13,10 Butor Wódka Śliwka 50% 0,5l                                 29,30 Butor Wódka Śliwka 50% 0,2l                                ...

Czytaj więcej

Świeże kanapki

Wysłany przez w Delikatesy

Świeże kanapki

Kanapki produkowane na miejscu w Delikatesach zgodnie z systemem HACCP.

Czytaj więcej

Świeże rogale drożdżowe

Wysłany przez w Delikatesy

Świeże rogale drożdżowe

Świeże rogale drożdżowe produkowane na miejscu w Delikatesach zgodnie z domową recepturą i z zapewnieniem systemu HACCP.

Czytaj więcej

Codziennie świeże produkty

Wysłany przez w Delikatesy

Codziennie świeże produkty

W naszych delikatesach znajdziesz codziennie świeże produkty najwyższej jakości – nabiał, wędliny, pieczywo, warzywa i owoce.    

Czytaj więcej

Ciasteczka Cantucci

Wysłany przez w Delikatesy

Ciasteczka Cantucci

Ciasteczka cantucci z migdałami i czekoladą – słynne, pyszne, wysokiej jakości, pięknie pakowane, tradycyjne. Ciasteczka cantucci są wyśmienitym dodatkiem do kawy, kakao, herbaty, mleka i wina. Kruche, pełne migdałów i aromatu sprawią, że poczujesz prawdziwy smak słodkich Włoch. I prodotti di Matilde Vicenzi comprendono le specialità di pasticceria per la degustazione diretta o la preparazione di ricette di dolci. Nella gamma Matilde Vicenzi troviamo: Savoiardi Vicenzovo, Amaretti d’Italia, Millefoglie d’Italia, Minivoglie, i Biscotti di Matilde, Basi pan di Spagna, Basi per torta di Pasta sfoglia, Bignè da riempire e tanti altri ancora. Ciasteczka włoskie matilde vicenzi...

Czytaj więcej

Ciasteczka Merba

Wysłany przez w Delikatesy

Ciasteczka Merba

Merba jest specjalistą w tworzeniu delikatnych czekoladowych, jabłkowych i maślanych ciasteczek, w różnorakich kształtach oraz smakach. Doskonale komponują się one z kawą i herbatą, jednocześnie stając się słodką, delikatną przekąską. Strony producenta:  ...

Czytaj więcej

Najlepsze kawy z całego świata

Wysłany przez w Delikatesy

Najlepsze kawy z całego świata

Kawa Pellini zrodziła się w Veronie w 1922r. W 1971 r. razem z innymi producentami kawy spółka założyła konsorcjum Sao Cafe. W roku 1980 najbardziej znaczące dla firmy było przejęcie palarni Guarany w Mediolanie oraz Incas w Padwie. Kawa Pellini obecna jest w ponad 30 krajach.     JAKOŚĆ Wysoka jakość kawy Pellini gwarantowana jest przez: UNI EN ISO 9001- 2000 Certyfikat Jakości Systemu, UNI 10939:2001 Certyfikat Systemu dla Pellini TOP, Certyfikat Kontroli Śródziemnomorskiego Instytutu do produkcji i importu produktów rolnych. Proces produkcji zawiera rygorystyczną dyscyplinę składającą się z: kontroli palenia kawy w optymalnej temperaturze, mieszanki różnych ziaren kaw oparte na recepturze Pellini, codzienna końcowa faza testowania każdego produktu. Kontrola Jakości Produku prowadzona systematycznie charakteryzuje się jednym z najbardziej wysokich standardów na rynku. Dział Badania i Rozwoju obejmuje: badanie najlepszych upraw zielonych ziaren, przeprowadzane bezpośrednio w krajach producentów kawy, planowanie rozwoju nowych systemów produkcyjnych w dziedzinie, palenia, mielenia i konfekcjonowania kawy. źródło: http://www.pellini.pl/index.php?glowna=nasza_kawa Kawy firmy Pellini KAWA WŁOSKA PELLINI Espresso Casa Ziarnista mieszanka kawy arabiki i robusty. Kawa palona średnio mocno z myślą o ekspresach ciśnieniowych. Pozwala uzyskać espresso z efektowną kremą, z ładnym, choć nie bardzo intensywnym aromatem i, co najważniejsze, o doskonale zrównoważonym smaku. Kawa mielona PELLINI CAFFE CLASSICO 250g Mieszanka arabiki (60%) i robusty (40%) o przyjemnym, wyrazistym smaku i aromacie. PELLINI CLASSICO To mieszanka kawy Arabiki i Robusty o wyskoiej zawartości kofeiny, pozwalająca na przygotowanie prawdziwego włoskiego espresso (bez kwaśnego czy goryczkowego posmaku), które szybko i skutecznie obudzi każdego kawosza. Espresso Oro Gusto Intenso Doskonała kawa espresso, będąca idealną kompozycją 80 % arabiki i 20 % robusty. Pellini Top Espresso Kawa Pellini Top jest najszlachetniejszą odmianą espressona rynku polskim. Pellini Top to stuprocentowa arabica, selekcjonowana już krajach pochodzenia. Kawę Pellini Top cechują następujące właściwości:- palona jest powoli w regulowanej temperaturze, chłodzona w sposób naturalny powietrzem;- zawartość kofeiny nie więcej niż 1,7%;- charakter kawy we filiżance: aromatyczna, o wyrafinowanym słodkim smaku;- posiada certyfikat jakości ISO 9002. Espresso Superiore Kawa ziarnista Pellini Espresso Superiore Kawa ta jest 100%-ową arabiką, produkowaną w systemie kontroli jakości ISO 9002. Palona jest tradycyjnie.Idealnie nadaje się dla smakoszy aromatycznego espresso. Espresso Superiore 500g 100% arabika produkowana w systemie kontroli jakości ISO 9002. Jest autentycznym włoskim espresso, palona w sposób...

Czytaj więcej

Pin It on Pinterest